Dragi Deda Mraze ….

Htela sam da ti (uvek sam se pitala da li sam na ti ili Vi sa njim) napišem ovo pismo sredinom decembra sada već prošle godine, a onda sam krenula da kupujem poklone, pa da završim neke zaostale kućne poslove, pa da kitim jelku. …

Onda rekoh uradiću to krajem godine, ali me je sprečila gomila neopranog veša, koji je morao zamisli i da se opegla. I tako dan za danom, red ruske salate, red novogodišnjeg pečenja, pa torta filovana svakodnevnim obavezama ….i tako…pismo ostade nenapisano.

Računam, ako ti zaista postojiš onda ćeš imati razumevanja za moju prednovogodišnju agoniju i pročitaćeš ovo moje pismo, verovatno negde na Baliju gde predpostavljam smoren od gomile dece i njihovih uglavnom glupih želja sunčaš sedu bradu.

Moje pismo neće sadržati nikakve želje, davno sam naučila da sve pametne stvari koje želim moram sama sebi da priuštim. Ali, moram da ti kažem jednu stvar, lako je tebi ti tezgariš mesec dana pa planduješ ostatak godine i zbog toga mi ni malo nisi simpatičan, naprotiv osećam čudnu dozu ljubomore zbog tvog načina života i bes jer je to zanimanje rezervisano samo za muškarce, znači deda je hit, a babu koja pegla kostime, verovatno čita pisma i pakuje poklone niko i ne spomene.

Osim toga htela sam još jednu stvar da ti kažem. Ja sam uvek verovala u tebe i od tada su krenula moja sranja, onda sam verovala da mogu nešto da promenim tako što ću umesto da polažem ispite na fakultetu cepati patike u dugim protestnim šetnjama.Verovala sam posle i u demokratiju, e tu sam se tek zajebala. Verovala sam i mužu, što je najgore i dalje mu verujem. A fakat niko od vas, na čelu sa tobom nije to zaslužio.

Elem, moja odluka je sledeća ja ti više ne verujem, folirantu jedan debeli. Onaj tvoj crveni kostim je baš bezveze, brada ti je nesređena, osmeh usiljen, aman ko se još smeje „ho, ho, ho“! I sav taj tvoj marketing je što se mene tiče provaljen, to što si se uvalio reklamu za Coca colu, mi je samo potvrdilo da se sve vrti oko para.

Ja nikoga neću ubeđivati da ti ne veruje, čak ću i sopstveno dete pustiti da se tripuje da mu ti donosiš poklone, zbog kojih  ja imam minus u banci, kupovaću i kese sa tvojim likom, ali u dubini duše ja sam sa tobom raščistila i to je još gore nego da te olajavam na sva usta.

Što se vas ostalih tiče, možete i dalje verovati debelom folirantu u crvenom kostimu, ali ipak znajte da se on uvek kiti tuđim perjem. Koristi ljubav vaših roditelja, vaših partnera i svih onih koji vas vole i žele da vam izmame osmeh na kraju stare i početkom nove godine. Zbog toga ne trošite ljubav na njega, ne skrećite sa staze, ne oklevajte, ne dremajte već grlite one koji zbog vas imaju minus u banci.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s