U zdravom telu (ne)zdrav duh

Fudbaleri „Dinama“, predvođeni 3 u 1 Reckom (trenerom, direktorom i finansijerom kluba)  izašli su na ulice i krenuli u protestnu šetnju, koja se završila ispred gradske uprave, i onako kako red i protestni bon – ton nalaže uz povike „lopovi“!!!

Za one koji ne poznaju lokalnu situaciju, ovaj moj uvod zvuči kao dnevnik pijane tinejdžerke, ali ja nisam ni pijana, a ni tinejdžerka više od dve decenije. Prosto, kad neke događaje staviš na papir, ukapiraš koliko nemaju smisla i koliko zvuče nadrealno.

Elem, ti fudbaleri umesto da rade ono što najbolje umeju da rade, i neguju u zdravom telu zdrav duh, oni su predvođeni 3 u 1 upravom krenuli da protestvuju, jer ovaj klub na konkursu nije dobio ni dinara iz budžeta. U trenutku sam pomislila, pa dobro kad radnici ne prime platu tri meseca oni izađu na ulice, blokiraju auto-put, dođu ispod gradonačelnikovog prozora i viču „lopovi“, pa zašto to ne mogu onda i ovi sportski radnici.

I taman, htedoh da podržim ove zgodne momke u žutom i kažem bravo za 3 u 1 upravu, kad ono međutim, idejni vođa protesta neustrašivi Dragan Antić Recko, pozva predsednika Vučića da reši sitaciju, jer su kako ponosno reče „svi fudbaleri Dinama glasali za njega“!!!! (Ovde sada ide ona muzika iz serije Dosije X)

Gospodin 3 u 1, fudbalski stručnjak je pre nego što je postao i zvanično 3 u 1, došao u  Vranje u pratnji Bate Gašića, koji tada nije imao lak zadatak da pomiri lokalne naprednjake kad su bili u piromanskoj fazi, pa je onda malo delio predizborne letke i podržao novo rukovodstvo, a onda se posvetio onome što neosporno ume, a to je da od posrnolog kluba napravi pretedenta za super ligu. Uspeo je i hvala mu na tome, u ime svih onih koji se primaju na fudbal.

I kada se činilo da je sve u redu, novonapredni počeli da bivaju ozbiljna stranka, podelili funkcije zaseli u fotelje, Recko postavio klub na zdrave noge, došlo je do problema u raju. Navodno gradonačelnik i većnik neće da Dinamu daju gradske novce (reč je o SNS ljudima), ali deo SNS -a podržava Recka i očigledno mu daje vetar u leđa. I sada postoje oni Reckovi i oni koji nisu Reckovi. Pitate se kakve to veze ima sa fudbalom, e pa i ja se pitam.

Tako da je idealno rešenje, ovog problema,da sada eto predsednik Vučić, koji verovatno nema pametnija posla ovih dana, dođe u Vranje i reši problem sportsko – političke igre. Gospodine 3 u 1, čini mi se da ste ovoga puta pucali penal u prazno.

Da postavimo stvari ovako. Imamo legitimnog predsednika Vučića, legitimno izabranog gradonačelnika, i valjda legitimno postavljenog gradskog većnika. Predpostavimo da ste i Vi legitimna 3 u 1 uprava kluba, pa zar nije moguće da se ta stvar može rešiti drugačije u vaša četiri zida, ili je nužno da se ova deca koja šutiraju loptu zloupotrebljavaju i politički etiketiraju?

Ja se u fudbal ne razumem, mada ne smatram da je potrebna neka posebna veština u njega se razumeti, ali znam šta je spinovanje, politička igra i lični interes.

Da se razumemo, gradonačelnik obavlja posao daleko ispod mojih očekivanja, gradskog većnika za sport ne želim ni da pominjem, jer mi ga je na trenutke žao koliko se ne snalazi u novoj ulozi, ali zaista je neumesno od jednog trenera da povede decu koja će vikati funkcionerima grada „lopovi“ i da  tvrdi da su svi igrači Dinama glasali za Vučića (da li oni uvezeni tamnoputi imaju pravo glasa?), te da to valjda treba njega sada da obaveže da dođe u Vranje i kaže svojim ljudima da podele gradske novce Dinamu.

Pošto je situacija takva, a ja sam humana žena, evo iskoristiću svoj kredibilitet koji imam među svojih desetak obožavalaca i zamoliti predsednika Vučića, da konačno stavi pravu stvar na pravo mesto, jer u zemlji Srbiji fakat od njega sve zavisi, pa čak i to da li će Dinamo biti finansiran našim parama.

I tako ….U zdravom telu,(ne)zdrav duh …

Постави коментар